Salı, Eylül 01, 2009

Livorno ile Adana Demirspor karşı karşıya

Maçlarında orak çekiç bayrakları açan, Enternasyonel söyleyen taraftarların takımı Livorno Adana’ya, Adana'nın işçi takımıyla oynamaya geliyor.

Endüstriyel futbola karşı dünyanın yakından tanıdığıLivorno takımı ile “halkın takımı” olarak bilinen Adana Demirsporarasında yapılacak olan maç büyük ilgi uyandırırken on binlerce seyirci maçı beklemeye başladı.

Adana'da her üç kişiden ikisinin taraftarı olduğu ve halkın takımı olarak adını duyuran Adana Demirspor, sezon açılışı için yapacakları kutlamalara İtalya SeriA takımı Livorno'yu davet etti. Kulüp yönetimi, kentte çok sevilen ve Adana'nın simgesi haline gelen Şimşekler Grubu’nun isteği ve ısrarı üzerine bu çağrıyı yaptıklarını ifade etti. Trabzonspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında ''Hrant Dink’i unutmadık'' ve “Ogün'ler sizin yarınlar bizim olacak'' gibi pankartlarla dikkat çeken Şimşekler Grubu ise şimdiden karşılama hazırlıklarına başladı.

Nazi selamına karşı, kızıl bayraklar!
İtalya
Komünist Partisi'nin 1921 yılında kuruluşuna ev sahipliği yapan ve antifaşist mücadele dönemi direniş hareketinin merkezi olan Livorno, bir işçi ve liman kenti. 1915 Yılında kurulan A.S. Livorno taraftar grubunun lokalinin adı da 1921. Livorno futbol takımı, 2005 yılında oynanan Lazio maçı ile adını tüm dünyaya duyurmuştu. Lazio takımı kaptanının attığı golün ardından taraftara Nazi selamı vermesi ve tüm taraftarın bu selama karşılık vermesi sonrası Livorno ve Lazio'lu taraftar arasında kavga çıkmıştı. Rövanş maçında tüm tribünü orak çekiç, Stalin resimleri ve kızıl bayraklarla dolduran Livornolular hep bir ağızdan enternasyonal ve Çav Bella marşlarını söylemişlerdi. Attığı golün ardından yumruğunu havaya kaldırarak 1921'lileri selamlayan takım kaptanı Lucarelli maçın ardından İtalya'da sevilmeyen adam seçilmişti. Babası hala liman işçisi olan ve komünist partisi üyesi olan Lucarelli, İtalya Milli Takımı'nın davetini reddederek benim milli takımım Livorno demişti.

Endüstriyel futbola karşı adı halen ilk anılan takım olan Livorno ile Adana Demirspor arasında 5 Ocak Stadı'nda oynanacak maç bütün bu nedenlerle büyük ilgi uyandırıyor. 4 Eylül günü yapılması kesinleşen maça Türkiye'nin birçok yerinden taraftarın geleceği söylenirken, Beşiktaş Çarşı Grubu da İstanbul ve birçok şehirden Adana'ya gelerek A. Demirspor'u destekleyeceğini açıkladı.


Livorno resmi sitesinde maçın oynanacağı yayınlandı....

http://www.livornocalcio.it/

Prima sosta di campionato ed importante amichevole internazionale per la squadra amaranto. I ragazzi di Russo giocheranno infatti venerdì 4 Settembre sera, alle 20.30, ad Adana in Turchia contro la locale squadra dell'Adana Demrispor. Il Livorno partirà in volo per la Turchia giovedì pomeriggio, il ritorno è previsto per sabato mattina.
La squadra dell'Adana Demirspor festeggerà tra poco 70 anni di vita e quest'amichevole con i ragazzi di Russo si inserisce proprio nel contesto dei festeggiamenti. Nel 2007/2008 la squadra dell'Adana Demirspor ha vinto il campionato di Seconda Divisione qualifivandosi per la serie A turca. I colori sociali dell'Adana Demirspor sono l'azzurro

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder