Cuma, Kasım 13, 2009

Eşit Yurttaşlık Mitingi - Kadıköy









8 kasım kadıköy , eşit yurttaşlık mitingi.
yolculuk nasıldı?
tahmin ettigimden cok daha güzel ilerledi.her ne kadar pek fazla tanımadıgım insanlarla yol arkadaslıgı yapmak benim ilk başlarda gerilmeme sebep olsada takip eden saatlerin getirdiği muhabbetle iyi ki de bu otobuse denk gelmişim dedirtti bana.otobüste sabaha 50 yaşlarında iki şen güzel dost abimizin türküleriyle başlamakta çok eğlenceliydi.
molalarda ''eski''lerle cay içmeler tüm yol boyunca uykusuzlugu alıverir gibi oldu. o dostane kucaklasama, o gülüşler özlenmiş hep..
yolumuz kadıköye.
sesimiz gene aynı ses aynı yürekten çıkmaydı kadıköy meydanda.
miting nasıldı ?
öncelikle kitlesel bir mitingti ve bu yogunluk gercektende cok güzeldi,coşku görülmeye değerdi.çocuklarıyla , bebekleriyle gelenler, ailecek gelenler veya bireysel katılımlar tabi ki de bir çatı altında.bunların hepsi ayrı ayrı veya bir arada çok çok güzel görüntülerdi.
bizim kortejimizin büyüklüğünden kaynaklanan ileri geri gidişler tek sıkıntım oldu miting boyunca ama buna değdi tabi ki de.miting başlamadan çok iyi olacagını tahmin ediyorduk ki öyle de oldu; bir taraftan halaylar çekiliyor ,türküler söyleniyor ve sloganlar atılıyordu.zorunlu din dersleri, cem evleri, Madımak'ın müze olması konuları üzerinde sloganlar atıldı ve tepkiler dile getirildi. akp nin yayarak izlediği gerici siyasete tepki gösterildi.
miting sırasında binalardan sarkıtılan pankartlar büyük alkış aldı ,gerçekten de harika bir görüntüydü. özellikle '' dünya emeğin olacak '' yazılı olan. tek kelimeyle mükemmeldi.

ve en sevdiğim slogan,
ve olması gereken,
ve olacak olan :
-fabrikalar, tarlalar, siyasi iktidar ; herşey emeğin olacak!-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder